Best Exam Expo Site | Free waec whatsapp Group Link Answer | Top 10 best waec expo site | Free waec expo site | Free neco expo site | Waec whatsapp group link | List of exam expo site | How to get Waec midnight expo answer | Free Jamb expo runz | Sure Waec expo site | Correct waec expo site


The best Waec expo, Neco expo runz, Nabteb expo runz, jupeb expo runz Answer, No 1 Exam runz website in Africa / Nigeria, Free waec expo site, Free neco exam runz site, Legit expo site to use now,



For Enquiry Only Text Or Whatsapp Us: whatsapp group links 08108515604


expo site

« | »

JAMB Biology Questions and Answers for 2022/2023 (CBT)

Welcome to JAMB Biology questions and answers. It is important we learn the tricks and tips that will enable you to score high in the 2022 Jamb Biology questions. The Joint Admission and Matriculation Board (JAMB) has its patterns of asking questions in biology and understanding the patterns and the key topics in Biology would … Read more

The post JAMB Biology Questions and Answers for 2022/2023 (CBT) appeared first on expogroupsite.

– JAMB Biology Questions and Answers for 2022/2023 (CBT)


Welcome to JAMB Biology questions and answers. It is important we learn the tricks and tips that will enable you to score high in the 2022 Jamb Biology questions.

The Joint Admission and Matriculation Board (JAMB) has its patterns of asking questions in biology and understanding the patterns and the key topics in Biology would help you perform well.

Tips to Score High in Jamb Biology Questions

  1. Study Intensively: It is no doubt that studying hard would make you excel in any examination. You can see study tips here to walk you through.
  2. Eliminate Fear and exam Fever: Fear is one of the things that makes students score low in Jamb exams. Have the confidence that you can do it and score more than every other candidate. Put in your best and leave the rest for God.

See: JAMB Biology Syllabus

Having said that, let’s move to the main business which Jamb questions and answers.

Today’s JAMB Biology Practice Questions and Answers

2022 JAMB Answers loading…

Note: The questions and answers below are for practice.

1. In the angiosperm, the sieve tube members are living non-nucleated, but they are usually accompanied by

A. Cork cambium

B. Phloem rays

C. Vascular cambium

D. Companion cells

ANSWER: D (companion cells)

2. Abscisic acid is a chemical that prepares plants for

A. ripening fruits

B. emergence of seedling

C. for leaf fall

D. reproduction

ANSWER: C (leaf fall)

3. In any population, any specific allele will mutate at one time or another, usually to a non-functional or harmful form. The proportion of gametes carrying new mutant alleles of a given locus is called

A. the mutation rate

B. the selection coefficient

C. the relative fitness

D. the lethal genotype

ANSWER: D (lethal genotype)

4. In Mosses, the saprophyte generation is highly prominent producing spores in a cone like

A. gametophyte

B. strobilus

C. antheridium

D. archegonium

ANSWER: B (strobilus)

5. When osmotic acid is boiled with a solution of food substances, it gave a colour black precipitate showing the presence of

A. Fats and oil

B. proteins

C. amino acids

D. starch

ANSWER: A (fat and oil)

6. plants adapted to life in salty march are known as

A. hydrophytes

B. xerophytes

C. halophytes

D. epiphytes

ANSWER: C (halophytes)

7. A circulatory system that does not allow mixing of oxygenated blood in the mammalian heart is referred to as

A. open

B. haemocoelic

C. single

D. closed

ANSWER: D (closed)

8 In a pyramid of numbers, it is common to have with the smallest of individual

A. secondary consumers

B. tertiary consumers

C. primary consumers

D. primary producers

ANSWER: B (tertiary consumers)

9. One of these animal groups contain acoelomate member

A. Mollusca

B. Coelenterata

C. Arthropoda

D. reptilian

ANSWER: B (Coelenterata)

10. A flower that has both stamen and pistil is said to be

A. perfect

B. imperfect

C. pistillate

D. staminate.

ANSWER: A (perfect flower)

See: JAMB Registration Statistics

11. Sting cells are normally found in

A. flatworm

B. Hydra

C. Snails

D. Paramecium

ANSWER: B (hydra)

12. The annulus of fern sporangium helps in

A. spore dispersal

B. conduction of mineral salt

C. trapping of light energy

D. water retention

ANSWER: A (spore dispersal)

13. The respiratory organ in the land snail is

A. Radula

B. mantle

C. tentacle

D. foot

ANSWER: B (mantle)

14. The gill rakers of fishes take part in

A. feeding

B. respiration

C. swimming

D. diffusion

ANSWER: A (feeding)

15. The element common to protein, carbohydrate, and lipid is

A. hydrogen

B. sulphur

C. Nitrogen

D. phosphorous

ANSWER: A (hydrogen)

16. Which of the following is a plant excretory product?

A. Oil

B. cytokinin

C. resin

D. amino acid

ANSWER: C (resin)

17. Epigeal germination can be found in

A. sorghum

B. maize

C. millet

D. groundnut

ANSWER: D (groundnut)

18. Which of the following characters is NOT sex-linked

A. River blindness

B. Baldness

C. Haemophilia

D. Colour blindness

ANSWER: A (river blindness)

19. Which of the following diseases can be prevented by inoculation?

A. Syphilis

B. malaria fever

C. tuberculosis

D. acquired immune deficiency syndrome

ANSWER: C (tuberculosis)

20. Nitrogen-fixing micro-organism in leguminous plants live symbiotically in the

A. root nodules

B. tap roots

C. branch roots

D. root hairs

ANSWER: A (root nodules)

21. Frogs and toads are classified together in the vertebrate class as?

A. Aves

B. Reptiles

C. Amphibians

D. mammalian

ANSWER: C (Amphibians)

22. Blood clotting is helped by

A. Na+

B. K+

C. Ca2+

D. Mg2+

ANSWER: C (Ca2+ )

23. On storage, the sweetness of corn is lost. This is because

A. polysaccharide is reconverted into soluble sugar

B. concentration of sugar increases due to storage

C. conversion of sugar to polysaccharide

D. enzymes responsible for the conversion are destroyed

ANSWER: A (polysaccharide is reconverted into soluble sugar)

24. One of these arthropods is a carrier of viruses and other micro-organisms

A. termite

B. Ant

C. Bee

D. flea

ANSWER: D (flea)

25. The enzyme responsible for curdling of milk in infants is called

A. pepsin

B. renin

C. trypsin

D. urease

ANSWER: B (renin)

26. In mammals, the function of sebaceous gland is to

A. produce sweat

B. produce an oily substance

C. secrete water

D. secrete sodium

ANSWER: B (produce an oily substance)

See: How to Check Jamb Result With Phone or Registration Number.

27. movement and positions of the head in man are detected by the

A. Cochlea

B. Malleus

C. Utriculus

D. semicircular canals

ANSWER: D (semi-circular canals)

28. The maize grain is fruit and not a seed because it

A. has a large endosperm

B. is formed from an ovary

C. is a monocotyledon

D. has no plumule and radicals

ANSWER: B (is formed from an ovary)

29. The character by which an organism is recognized is termed its

A. phenotype

B. genotype

C. anatomy

D morphology

ANSWER: A (phenotype)

30. In mammals, stimulus is transferred from the receptor to the central nervous system through the

A. moto neurons

B. effector muscle

C. dendrites

D. sensory neurons

ANSWER: D (sensory neurons)

31. Germinations which result in cotyledons being brought above ground is called?

A. hypocotyls

B. epicotyls

C. epigeal

D. hypogeal

ANSWER: C (epigeal)

32. Which of the food chains are the correct sequences?

A. weeds, tadpoles, beetle, man

B. weeds, tadpoles, fish, beetle, man

C. tadpoles, beetles, weeds, man, fish

D. man, fish, beetles, weeds

ANSWER: B ( weeds, tadpoles, fish, beetle, man)

33. The primary and secondary hosts respectively of bilharzia are

A. fish and man

B. man and dog

C. snail and man

D. man and snail

ANSWER: D (man and snail)

34. The origin of mineral particles in the seed is

A. humus

B. water

C. micro-organism

D. organic matter

ANSWER: D (organic matter)

35. The initial volume of water in bag of dry soil was 50ml and the amount that drained through was 35ml, the percentage water content of the fully soak soil is therefore

A. 46.7

B. 25.0

C. 20.0

D. 30.0

ANSWER: D ( 30%)

36. From the following list of types of mutation, identify the one that is not hereditary

A. genetic mutation

B. somatic mutation

C. germinal mutation

D. gametic mutation

ANSWER: B (somatic mutation)

37. In a cell, digestive enzymes mostly occur in

A. ribosomes

B. lysosomes

C. mitochondria

D. plastids

See:

ANSWER: B (lysosomes)

38. which of the following habitats form the highest diversity of living species?

A. tropical rain forest

B. savannah grassland

C. desert

D. tropical forests

ANSWER: A (tropical rainforest)

39. Lack of protein in the diet of children manifest easily because

A. children do not store up protein efficiently

B. it is difficult for children to chew meat

C. protein supplies energy to the body

D. protein is responsible for growth and repairs

ANSWER: D ( protein is responsible for growth and repairs )

40. Growth response of a plant to light gradient is known as

A. nastic movement

B. geotropism

C. hydrotropism

D. phototropism

ANSWER: D (phototropism)

If you think these JAMB questions and answers on Biology are helpful, please, share them by clicking the Facebook share icon or any of the social media icons below.

Read Also:

The post JAMB Biology Questions and Answers for 2022/2023 (CBT) appeared first on expogroupsite.


Need JAMB Runs? visit examplaza.com now

Posted by on January 4, 2022.

Tags:

Categories: Jamb, jamb biology, jamb biology answers, jamb biology expo, jamb biology past questions, jamb biology questions, JAMB EXPO

2021 WAEC GCE EXPO, 2021 WAEC GCE ANSWERS, WAEC GCE 2021 EXPO, 2021 WAEC GCE ANSWERS, FREE WAEC GCE EXPO, FREE EXPO ON WAEC GCE, WAEC GCE 2021 EXPO FOR FREE, FREE 2021 WAEC GCE ANSWERS, 2021 WAEC GCE QUESTIONS, 2021 WAEC GCE ANSWERS, 2021 WAEC GCE EXPO ANSWERS,2021 WAEC ANSWERS, 2021 WAEC GCE RUNS, FREE 2021 WAEC GCE ANSWERS, 2021 WAEC GCE RUNS, 2021 WAEC GCE ANSWER, 2021 WAEC GCE EXPO, 2021 WAEC GCE QUESTIONS, 2021 WAEC GCE QUESTIONS, WAEC GCE EXPO ANSWERS,2021 WAEC GCE EXPO, WAEC GCE 2021 ANSWERS, WAEC GCE 2021 ANSWER, WAEC 2021 ANSWERS, WAEC GCE 2021 RUNZ, WAEC GCE 2021 ANSWERS, WAEC GCE 2021 EXPO, WAEC GCE ANSWERS 2021 2021 WAEC GCE QUESTION AND ANSWERS | 2021 WAEC GCE ANSWER | 2021 WAEC GCE QUESTION AND ANSWERS | 2021/2022 WAEC GCE EXPO WEBSITE | 2021/2022 WAEC GCE ANSWERS | WAEC GCE ANSWER 2021 | WAEC GCE QUESTIONS 2021 | 2021 WAEC GCE ANSWER FOR ALL SUBJECTS | CHOCKS CONFIRMED ANSWERS FOR BIOLOGY MATHS ENGLISH CHEMISTRY ACCOUNTING COMMERCE GEOGRAPHY FISHERY PHYSICS ECONOMICS HISTORY COMPUTER CIVIC EDUCATION PHYSICS PRACTICAL BIOLOGY PRACTICAL BIOLOGY PRACTICAL PHYSICS PRACTICAL GOVERNMENT HISTORY CIVIC EDUCATION LITERATURE ECONOMICS FOOD AND NUTRITION ANIMAL HUSBANDRY DATA PROCESSING OFFICE PRACTICE TOURISM MATHEMATICS AGRIC SCIENCE PRACTICAL GEOGRAPHY PRACTICAL PHYSICAL EDUCATION 2021 WAEC GCE EXPO | 2021 WAEC Exam Runz, WAEC GCE 2020 Runs, WAEC 2021 Expo Site, Exam Runs, WAEC GCE 2021/2022 Runs 100% Correct Expo, WAEC GCE 2021 100% Real Expo / Runz, Best WAEC GCE 2021 Expo Site, 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC RUNZ | 2021/2021 WAEC GCE QUESTION AND ANSWER | 2021 WAEC GCE RUNS | 2021 WAEC EXPO ALL SUBJECTS QUESTION AND ANSWERS. 2021 NECO EXPO | 2021 NECO RUNZ |2020 NECO TIMETABLE |2020 NECO SPECIMENS | 2020/2021 NECO QUESTION AND ANSWER | 2020 NECO RUNS | 2020 NECO SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTION AND ANSWERS 2021 NECO EXPO | 2021 NECO RUNZ | 2021/2022 NECO QUESTION AND ANSWER | 2021 NECO RUNS | 2021 NECO SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTIONS, 2021 NECO EXPO | 2021 NECO RUNZ | 2021/2022 NECO QUESTION AND ANSWER | 2021 NECO RUNS | 2021 NECO SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTION AND ANSWERS AND ANSWERS 2021/2022 NECO Questions And Answers | 2021 May June Verified/Real Expo/Runz. NECO Assistance For Expo 2021/2022 Runz NECO RUNZ , Real NECO 2021 Expo site, Exam Runs, Free NECO Answers, Free , Free NECO Runs / Runz, NECO , NECO ,Trusted NECO , NECO 2021 Correct Expo, NECO ssce Runs, NECO Answers, NECO Exam Gce Assistance, NECO , Site, NECO Real Expo / Runz Download NECO SSCE QUESTIONS Below 2021 NECO RUNS RUNZ EXPO CHOCKS FOR 2021/22 SESSION NECO, 2021/2022 Real Questions and Answers Expo Runz/Runs, 2021 NECO Expo,2021/2022 NECO may/June ssce Real/Sure confirmed Questions/Answers/Expo/Runz 2021/2022 NECO Ssce Real/Confirmed Questions And Answers, Expo/Runz 2021/2022 NECO May/June Real Expo, Questions and Answers NECO 2021/2022 Questions/Answers /Expo 2021/2022 NECO Questions And Answers, Expo . 2021/2022 NECO Real/Confirmed Expo/Runz, Questions/Answers Verified/sure 2021/2022 NECO Ssce may/June Question And Answers Expo/Runz | 2021/2022 NECO/Wassce Real Runz, Questions and Answers | 2021/2022 NECO Expo, Questions and Answers for NECO | 2021/2022 Questions and Answers Runz/Expo | 2021/2022 NECO Ssce Expo. Verified 2021/2022 NECO subjects Questions/Answers, Expo/Runz. NECO 2021 Expo site, NECO Exam Runs, 2021 NECO Ssce Questions, 2021 NECO Answers, Verified , Trusted NECO , NECO 2021 Correct Expo, NECO RUNZ,NECO answers 2021 NECO answers for english NECO answers for mathematics 2021 NECO answers literature in english NECO answers for mathematics 2021 WAEC GCE answers, 2021 WAEC GCE answers for biology, 2021 WAEC GCE 2021 Answers,2021 WAEC GCE Expo, WAEC GCE 2021 Questions and Answers, Expo and Runs is finally out,Expo for WAEC GCE 2021 is Finally Out Today REAL WAEC GCE 2021 Questions and answers/EXPO Runz, 2021 WAEC GCE, 2021 Expo, WAEC GCE Runs and Free Answers for 2021 Examination,Is WAEC GCE 2021 Free Expo Out,Is WAEC GCE 2021 Questions and Answers Released, WAEC GCE 2021/2022 Exam Expo – Runs – Chocks TAGS; NECO Exam Runz, NECO 2021 Runs, NECO 2021 Expo Site, Exam Runs, NECO 2021/2022 Runs 100% Correct Expo, NECO 2021 100% Real Expo / Runz, Best NECO 2021 Expo Site. 2021 NECO EXPO | 2022 NECO RUNZ | 2021 NECO EXPO | 2021 NECO EXPO/RUNS | 2021 NECO QUESTION AND ANSWERS, 2021 NECO Expo, 2021 NECO Runs, 2021 NECO Answers, 2021 NECO Questions NECO EXPO 2021: 2021 NECO EXAM EXPO RUNS | 2021 NECO EXPO ANSWERS/SITE 2021 WAEC EXPO, 2021 WAEC ANSWERS, WAEC 2021 EXPO, 2021 WAEC ANSWERS, FREE WAEC EXPO, FREE EXPO ON WAEC, WAEC 2021 EXPO FOR FREE, FREE 2021 WAEC ANSWERS, 2021 WAEC QUESTIONS, 2021 WAEC ANSWERS, 2021 WAEC EXPO ANSWERS,2021 WAEC ANSWERS, 2021 WAEC RUNS, FREE 2021 WAEC ANSWERS, 2021 WAEC RUNS, 2021 WAEC ANSWER, 2021 WAEC EXPO, 2021 WAEC QUESTIONS, 2021 WAEC QUESTIONS, WAEC EXPO ANSWERS,2021 WAEC EXPO, WAEC 2021 ANSWERS, WAEC 2021 ANSWER, WAEC 2021 ANSWERS, WAEC 2021 RUNZ, WAEC 2021 ANSWERS, WAEC 2021 EXPO, WAEC ANSWERS 2021 2021 WAEC QUESTION AND ANSWERS | 2021 WAEC ANSWER | 2021 WAEC QUESTION AND ANSWERS | 2021/2022 WAEC EXPO WEBSITE | 2021/2022 WAEC ANSWERS | WAEC ANSWER 2021 | WAEC QUESTIONS 2021 | 2021 WAEC ANSWER FOR ALL SUBJECTS | CHOCKS CONFIRMED ANSWERS FOR BIOLOGY MATH ENGLISH CHEMISTRY ACCOUNTING COMMERCE GEOGRAPHY FISHERY PHYSICS ECONOMICS HISTORY COMPUTER CIVIC EDUCATION PHYSICAL EDUCATION 2021 WAEC SSCE EXPO | 2021 Waec Exam Runz, Waec 2021 Runs, Waec 2021 Expo Site, Exam Runs, Waec 2021/2022 Runs 100% Correct Expo, Waec 2021 100% Real Expo / Runz, Best Waec 2021 Expo Site 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC RUNZ | 2021/2022 WAEC QUESTION AND ANSWER | 2021 WAEC RUNS | 2021 WAEC SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTION AND ANSWERS. 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC RUNZ |2021 WAEC TIMETABLE |2021 WAEC SPECIMENS | 2021/2022 WAEC QUESTION AND ANSWER | 2021 WAEC RUNS | 2021 WAEC SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTION AND ANSWERS 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC RUNZ | 2021/2022 WAEC QUESTION AND ANSWER | 2021 WAEC RUNS | 2021 WAEC SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTIONS 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC RUNZ | 2021/2022 WAEC QUESTION AND ANSWER | 2021 WAEC RUNS | 2021 WAEC SSCE EXPO ALL SUBJECTS QUESTION AND ANSWERS AND ANSWERS 2021/2022 Waec Questions And Answers | 2021 May June Verified/Real Expo/Runz. WAEC Assistance For Expo 2021/2022 Runz WAEC RUNZ , Real WAEC 2021 Expo site, Exam Runs, Free WAEC Answers, Free , Free WAEC Runs / Runz, Waec , Waec ,Trusted WAEC , WAEC 2021 Correct Expo, WAEC ssce Runs, WAEC Answers, WAEC Exam Gce Assistance, WAEC , Site, WAEC Real Expo / Runz Download WAEC SSCE QUESTIONS Below 2021 WAEC RUNS RUNZ EXPO CHOCKS FOR 2021/22 SESSION Waec 2021/2022 Real Questions and Answers Expo Runz/Runs 2021 Waec Expo,2021/2022 Waec may/June ssce Real/Sure confirmed Questions/Answers/Expo/Runz 2021/2022 Waec Ssce Real/Confirmed Questions And Answers, Expo/Runz 2021/2022 Waec May/June Real Expo, Questions and Answers Waec 2021/2022 Questions/Answers /Expo 2021/2022 Waec Questions And Answers, Expo . 2021/2022 Waec Real/Confirmed Expo/Runz, Questions/Answers.Verified/sure 2021/2022 Waec Ssce may/June Question And Answers Expo/Runz. 2021/2022 Waec/Wassce Real Runz, Questions and Answers.2021/2022 Waec Expo, Questions and Answers. Waec 2021/2022 Questions and Answers Runz/Expo.2021/2022 Waec Ssce Expo. Verified 2021/2022 Waec subjects Questions/Answers, Expo/Runz. Waec 2021 Expo site, Waec Exam Runs, 2021 Waec Ssce Questions, 2021 WAEC Answers, Verified , Trusted WAEC , WAEC 2021 Correct Expo, WAEC RUNZ,waec answers 2021 waec answers for english waec answers for mathematics 2021 waec answers literature in english waec answers for mathematics 2021 waec answers 2021 waec answers for biology 2021 waec 2021 Answers,2021 waec Expo,waec 2021 Questions and Answers, Expo and Runs is finally out,Expo for waec 2021 is Finally Out Today! REAL WAEC 2021 Questions and answers/EXPO Runz 2021 Waec 2021 Expo waec Runs and Free Answers for 2021 Examination,Is waec 2021 Free Expo Out,Is waec 2021 Questions and Answers Released. Waec 2021/2022 Exam Expo – Runs – Chocks TAGS; Waec Exam Runz, Waec 2021 Runs, Waec 2021 Expo Site, Exam Runs, Waec 2021/2022 Runs 100% Correct Expo, Waec 2021 100% Real Expo / Runz, Best Waec 2021 Expo Site. 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC RUNZ | 2021 WAEC EXPO | 2021 WAEC EXPO/RUNS | 2021 WAEC QUESTION AND ANSWERS, 2021 WAEC Expo, 2021 WAEC Runs, 2021 WAEC Answers, 2021 WAEC Questions WAEC EXPO 2021: 2021 WAEC EXAM EXPO RUNS | 2021 WAEC EXPO ANSWERS/SITE

0 Responses

Leave a Reply

[an error occurred while processing the directive]

« | »




Recent Posts


Pages